Акція "Захистимо первоцвіти''

КЗ ЛОР «Львівський обласний центр еколого-натуралістичної творчості учнівської молоді» закликає всіх, хто не байдужий до краси навколишнього середовища, долучитися до акції «Захистимо первоцвіти!»

Щороку, напередодні весняних свят, на вулицях, ринках та трасах з’являться продавці ранньоквітучими рослинами-первоцвітами. Люди добре знають якої шкоди завдають природі, але, з року в рік продовжують цим займаються і, що найсумніше, вчать цьому своїх дітей. Важливо розуміти, що підсніжники, крокуси, білоцвіт весняний, проліски, сон-трава знаходяться на межі зникнення і занесені до Червоної книги України. Тож збір у природі рідкісних видів рослин і торгівля ними є порушенням Законів України „Про рослинний світ”, „Про охорону навколишнього природного середовища”, „Про Червону Книгу України”, Правил торгівлі на ринках та передбачає адміністративну відповідальність і нарахування шкоди, яка іноді тягне за собою й кримінальну відповідальність.

Саме з метою збереження ранньоквітучих видів рослин кожного року в області проводиться екологічна акція “Захистимо первоцвіти”.

Завдання природоохоронної акції – привернути увагу громадськості до проблеми охорони та збереження ранньоквітучих лісових рослин і спрямувати зусилля учнів, молоді, пересічних громадян на практичні дії щодо захисту первоцвітів.

Дуже важливою складовою акції “Захистимо первоцвіти” є пропаганда відмови від купівлі первоцвітів. Збираючи та продаючи первоцвіти, ми знищуємо їх, а купуючи – допомагаємо знищувати. Рідкісні весняні квіти краще не зривати: вони красиві в природному середовищі. Хай лісові квіти тішать око, серце і душу всіх, хто після вас прийде до лісу.

Не підтримуйте тих, хто збагачується

за рахунок збіднення матінки-природи!

Не будьте байдужими!

Первоцвіти просять захисту!!!

В рамках акції КЗ ЛОР «ЛОЦЕНТУМ» проводить конкурс «Первоцвіти просять захисту». Деталі акції в прикріпленому додатку

Кiлькiсть переглядiв: 6