Відкрито реєстрацію - European Money Quiz 2024

European Money Quiz – це найбільше змагання з фінансової грамотності в Європі. Майже пів мільйона підлітків віком 13–15 років щороку змагаються за титул чемпіона Європи. Цього року Україна вже вдруге зможе долучитися до цих змагань.

Змагання відбуватимуться між командами у складі двох учнів віком 13–15 років у три етапи:

  • шкільний відбір: 12–16 лютого 2024 року в офлайн- чи онлайн-форматі (залежно від формату роботи школи);
  • обласний відбір: 4–8 березня 2024 року в дистанційному форматі за допомогою Kahoot;
  • національний фінал: 18–22 березня 2024 року в дистанційному форматі за допомогою Kahoot під час Global Money Week 2024.

Присутність вчителя разом з учнямипід час проведення змагань на кожному рівні відбору є необхідною вимогою допуску команд до змагань.


Директор / завуч / вчитель можуть зареєструвати свою школу для участі в змаганнях, заповнивши цю форму до 9 лютого 2024 року (включно).

Від школи у змаганнях може брати участь необмежена кількість команд учнів відповідного віку.

УВАГА! Дата народження учасників у змаганнях 2024 року має бути після 19 квітня 2008 року!

12 лютого зареєстровані вчителі-організатори отримають на зазначені ними під час реєстрації електронні адреси:
  • інструкції для проведення змагань та питання для тестування, які буде потрібно розповсюдити серед усіх вчителів-учасників від школи,
  • форму звіту про проведення шкільного відбору.
Провести змагання на рівні школи, надіслати результати і дані команди-переможця від школи потрібно буде у період з 12 до 16 лютого (включно).

Зверніть увагу: Від однієї школи треба заповнити одну заявку та вказати контактні дані вчителя-організатора, відповідального за проведення змагань.


Одна команда-переможець шкільного відбору буде представляти школу на обласному рівні.
Одна команда-переможець обласних змагань буде представляти свій регіон на національному фіналі.
Команда, яка посяде перше місце під час національного фіналу, представлятиме Україну на змаганнях у Брюсселі.
Які нагороди отримають переможці?

  • Усі учасники шкільних, обласних та національних змагань отримають електронні сертифікати учасника національного відбору відповідного рівня European Money Quiz 2024.
  • Переможці національного фіналу, які посядуть перше, друге та третє місця в національному відборі отримають сертифікати на купівлю книжок та ігор з фінансової грамотності для шкільної бібліотеки на суму 12 000, 8 000 та 6 000 гривень відповідно.
  • Команда, яка посяде перше місце під час національного фіналу, представлятиме Україну на змаганнях у Брюсселі (18–19 квітня 2024 року).

Дізнатися більше про змагання та знайти посилання на вікторини в Kahoot, які допоможуть потренуватися відповідати на конкурсні запитання, можна в Інструкції для вчителів за посиланням: https://cutt.ly/awKP214k на вебсайті Центру фінансових знань Талан: https://talan.bank.gov.ua/.

Кiлькiсть переглядiв: 9