Батьківські збори

24.11.2017 року відбулися загальношкільних батьківських зборів у Хлопчицької середньої загальноосвітньої школи І–ІІІ ступенів, на які були запрошені настоятелі місцевих церков Іван Побурчак, Йосип Бабій, Микола Германович. Розглядались питання :
1. Методи родинного виховання дітей інших народів світу в порівнянні із виховною системою України.
2. Погляд церкви на родинне виховання дітей та молоді.
3. Організацію виховної роботи в закладі освіти, її сильні та слабкі сторони.
4. Стан навчального процесу в закладі освіти.
Директор школи Шумська Г. М. ознайомила присутніх із системами виховання дітей та молоді в таких країнах як Японія, Великобританія, США, Італія, Франція, Німеччина та Ізраїль. Галина Миронівна проаналізувала потенціал виховної системи України, який має глибоке історичне коріння і опирався на релігію, батьківський авторитет, моральні чесноти, трудові навики, громадсько-політичну активність.
Настоятелі місцевих церков Іван Побурчак, Йосип Бабій, Микола Германович із сторони християнської релігії пояснили методи виховання дітей та молоді. Священики просили батьків відвідувати богослужіння, приходити до церкви разом із дітьми, відновити гаївки біля церкви на Великдень, суворо засудили дитячі пустощі - знімання брам, хвірток односельчанам на час свята Введення. Було запропоновано до процесу виховання залучати бабусь та дідусів, так як у них великий життєвий досвід, прислухатися до порад вчителів. У разі виникнення конфліктної ситуації в школі, детально розібратися у проблемі, приймати обдумане, конструктивне рішення.
Заступник директора з виховної роботи Максимович І. Б. проаналізувала окремі випадки неправомірної поведінки учнів. А саме: порушення правил поведінки учнів під час посадки і висадки у шкільний автобус, дотримання гігієнічних норм у шкільній вбиральні, випадки невідвідування учнями загальношкільних виховних заходів, ламання шкільного інвентаря, знімання учнями вчителів на мобільні телефони. Заступник директора з виховної роботи осудила поведінку дітей та попросила більшого батьківського впливу та контролю за дітьми.
Заступник директора з навчально-виховної роботи Мусійовська М. М. озвучила результати анкетування учнів проведені напередодні. Звернулась до батьків з проханням контролювати вільний час дітей, сприяти правильному режиму роботи, чергувати відпочинок і розумову працю дітей.
Обговорювались питання щодо участі в обласному конкурсі мікропроектів місцевого розвитку. Вирішили стати учасниками конкурсу в пріоритеті «Матеріально-технічне забезпечення».
А також було обрано склад та голову батьківського комітету.
Адміністрація навчального закладу виносить щиру подяку батькам та священикам за співпрацю у вихованні підростаючого покоління .

Кiлькiсть переглядiв: 74